Edellinen

torstai 09.04.2020 16:52

Koronan vaikutus ihomme hyvinvoinnin näkökulmasta

 

Tänä poikkeuksellisena aikana ajattelin kertoa hiukan vallitsevan tilanteen vaikutuksesta ihomme hyvinvointiin ja jakaa hyödyllisiä vinkkejä ihon kotihoitoon.

Vallitseva pandemia ja erilaiset rajoitukset muuttavat päivittäisiä rutiinejamme väistämättä. Tilanne aiheuttaa monille stressiä ja huolta esimerkiksi terveydestä ja toimeentulosta. Stressi puolestaan vaikuttaa koko kehoomme, mutta sillä on myös suora vaikutus ihomme hyvinvointiin.

Iho, meidän tärkein suojamuurimme on kovalla koetuksella ja koska stressi lisää esimerkiksi kortisolin ja testosteronin tuotantoa, nämä heikentävät esimerkiksi ihon aineenvaihduntaa ja suojamuuria, jolloin iho on alttiimpi ulkoisille rasituksille.  Stressaantunut iho vapauttaa kosteutta herkemmin, jolloin iho kuivuu, herkistyy ja on reaktiivisempi. Vapaat radikaalit pääsevät myös vaurioittamaan solujamme herkemmin ilman suojausta. Testosteroni puolestaan kiihdyttää talituotantoa, jolloin epäpuhtaudet lisääntyvät.

Vaikka liikkumistammekin rajoitetaan, pieni happihyppely luonnossa on kuitenkin välillä paikallaan.  Saamme jo nauttia kauniista keväisistä päivistä ja auringonvalo lisääntyy päivä päivältä. Valon lisääntyminen on mieltä piristävää ja juuri tuo energian lisääminen on yksi auringon hyvistä ja positiivisista vaikutuksista. Aurinko käynnistää myös luontaisen D-vitamiinin tuotantomme. Auringolla on valitettavasti ihon kannalta myös paljon negatiivisia vaikutuksia, jonka vuoksi suosittelen käyttämään aina ulkona liikkuessa laadukasta aurinkosuojavoidetta, välttääksemme sekä ihon palamisen. mutta myös ihon ennen aikaisen vanhenemisen ja soluvauriot.

Päivittäisiin ihonhoitorutiineihin kannattaa siis erityisesti tänä aikana kiinnittää huomiota. Näihin rutiineihin tulisi kuulua ihotyypistä riippumatta seuraavat askeleet:

  1. Ihon puhdistaminen hellävaraisella puhdistustuotteella aamuin illoin
    Puhdistaminen poistaa ihon pinnalta pölyn ja saasteet sekä ylimääräisen talin, jolloin iho on vastaanottavainen hoitaville tuotteille.
  1. Ihon kosteuttaminen ja suojaaminen aamuisin
    Aamupuhdistuksen jälkeen, puhtaalle iholle levitetävä ihotyypin mukainen hoitotuote tasapainottaa ihon toimintoja ja suojaa vapailta radikaaleilta.
  1. Ihon kosteuttaminen, rauhoittaminen ja uudistaminen iltaisin
    Iltapuhdistuksen jälkeen, iho valmistellaan lepoon ihotyypin mukaisten hoitotuotteiden avulla. Rauhoitetaan, kosteutetaan ja tuetaan ihon uudistumisprsessia. Yöllä iho uudistuu tehokkaimmin.

 

Seuraavana oivallisia uutuuksia sekä ajankohtaisia tuotesuosituksia apteekkimme valikoimasta:

 

Avene A-Oxitive tuotesarja sisältää neljä tuotetta:

Päiväksi: 

1. Askel; Avene A-Oxitive Seerumi:  Nestemäinen, miellyttävä ja miedosti hajustettu. Tämä antioksidantteja sisältävä seerumi auttaa vahvistamaan ja suojaamaan ihoa oksidatiivisen stressin haitallisilta vaikutuksilta. Antioksidanttien yhdistelmä (C- ja E- vitamiinien esiaste) suojaa ihoa päivittäisiltä stressitekijöiltä ja ilmansaasteilta. Seerumin sisältämä GP4G (solujen vahvistaja) vahvistaa ja tukee ihon luonnollista puolustusjärjestelmää.

2. Askel: Avene A-Oxitive Kevyt ja erittäin kosteuttava vesigeelimäinen voide tasoittaa ja suojaa ihoa ilmansaasteilta. Antioksidanttien yhdistelmä C- ja E- vitamiinien esiaste suojaa ihoa päivittäisiltä stressitekijöiltä ja ilmansaasteilta.

3. Askel: Avène Very High Protection Anti-aging SPF 50+ on kosteuttava aurinkovoide-emulsio erityisesti kasvoille. Tehokas aurinkosuoja yhdistettynä ikääntymisen merkkejä vähentävään tehoaineeseen ehkäisee auringosta johtuvaa ihon ikääntymistä. Vedenkestävä ja helposti levittyvä koostumus ei jätä valkoista pintaa iholle, miellyttävä Dry-Touch -tuntu. Helppokäyttöinen pumppupakkaus. Erittäin korkea (SPF 50+) ja laaja UVB-UVA-suoja. Fotostabiili, silikoniton, parabeeniton ja oktokryleenitön koostumus.

 Yöksi:

1. Askel: Avene A-Oxitive Silmänympärysihon hoito: Tasoittaa ja heleyttää ihoa. Näkyvästi heleämpi silmänympärysiho ja virkistyneemmät silmät herätessäsi. Hajusteeton, käy kaikille ihotyypeille silmänympärysihonalueille. Retinaldehydin ja E-vitamiinin esiasteen yhdistelmää edistää solujen aktiivisuutta, tasoittaa ihoa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta. Tasoittaa ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä ja virkistää silmänympärysaluetta.

2. Askel: Avene A-Oxitive Hajusteeton yövoide, joka kuorii ihoa hellävaraisesti auttaen ennaltaehkäisemään ikääntymisen ensimerkkejä ja heikentämään oksidatiivisen stressin vaikutuksia. Retinaldehydin ja E-vitamiinin esiasteen yhdistelmää edistää solujen aktiivisuutta, tasoittaa ihoa ja suojaa ihoa vapailta radikaaleilta.

 

La Roche posay uutuudet tarjoavat ratkaisun erittäin kuivalle ja kutisevalle herkälle iholle ja koko perheelle:

LIPIKAR Baume AP+M Hoitovoide tasapainottaa ihon mikrobiomia. Erittäin kuivalle ja äärimmäisen kuivalle iholle, joka on kuivuuden takia kutiseva ja ärtynyt. Sopii vauvoille, lapsille ja aikuisille, joilla on herkkä iho. Sopii herkälle ja kuivuuden takia ärtyneelle iholle sekä atopiaan taipuvaiselle iholle. Levitä kerran päivässä vartalolle ja/tai kasvoille

ANTHELIOS KA+ SPF50+ antaa erittäin korkean, laajaspektisen UVA- JA UVB -suojan. Fotostabiileihin UV-suodattimiin perustuva teknologia. Auttaa vastustamaan UV-altistuksen aiheuttamaa ennenaikaista vanhenemista vastaan ja soluvaurioita. Auttaa suojaamaan ihoa hapettumisstressiä vastaan.Vahvistaa ihon omaa suojamuuria ja kosteuttaa tehokkaasti. Rauhoittaa ihoa. Kasvoille, hiuspohjalle, dekolteelle, käsivarsille ja olkapäille

 

Palvelumme poikkeustilanteessa:

Kauneushoitola WoMan on toistaiseksi suljettu, mutta voit sillä välin pitää ihostasi erityisen hyvää huolta kotona ja noutaa hoitolamme laadukkaat Medik8 tuotteet edullisesti apteekiltamme -20% alennuksella normaalihinnoista. Soita ja kysy kosmetologeiltamme lisää: 0449731830

Jos et itse pääse asioimaan apteekissa, voit tilata tuotteita myös verkkokaupastamme: www.nettiterveysapteekki.fi.

Pandemia aikana apteekkimme on myös ottanut käyttöön uuden etäasiointipalvelun, josta voit kysyä lisätietoja soittamalla meille: Puh: 08 311 2019

Kuuntele myös aptekkarimme Janne Leinon haastattelu Hansa Apteekin ajankohtaisista asioista: https://www.radiopooki.fi/uutiset/pohjois-pohjanmaa/a-191860

Toivottavasti pääsemme taas pian jatkamaan Kauneushoitola WoManin toimintaa, sillä välin kosmetologimme neuvoo ja opastaa Hansa Apteekissa.

 

Aurinkoista kevättä ja Iloista pääsiäisen aikaa!

Kosmetologi, Elina K