Tervetuloa mittaamaan kehonkoostumuksesi. Yhden mittauksen normaalihinta ja tulkinta 19,90 euroa (kesto noin 10 minuuttia).

Varaa aikasi kehonkoostumusmittaukseen nettiajanvarauksesta. Voit varata ajan myös soittamalla numeroon (08) 311 2019.

Inbody -kehonkoostumusmittaus kertoo kehon lihas- ja rasvakudoksen määrän osuuden kehon kokonaispainosta, viskeraali- eli vatsaontelon rasvan määrän, lihas- ja rasvakudoksen jakautumisen kehossa sekä muita tärkeitä tietoja esimerkiksi kehon neste- ja ravitsemustilasta.

Olethan syömättä ja juomatta vähintään 2 tuntia ennen mittausta! Edeltävänä päivänä kannattaa välttää voimakasta fyysistä rasitusta, diureettien käyttöä, saunomista ja alkoholia. Virtsarakko kannattaa tyhjentää ennen mittausta. Mittausta ei suositella kuukautisten aikaan,ei raskaana oleville, ei henkilöille joilla on sydämen tahdistin, raajaproteesi tai keinonivel.

Kehonkoostumusmittaus InBody 770-laitteella

InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehosi läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehosi lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin selkeälle raporttilomakkeella. Mittausmenetelmän etuina ovat turvallisuus, nopeus, edullisuus, luotettavuus ja helppous. ID-tunnuksen avulla kehonkoostumuksen kehitystä on helppo seurata kymmenen mittauskerran aikana.

Kehonkoostumusmittauksesta hyötyvät niin elintapasairauksien riskiryhmään kuuluvat, laihduttajat, perusliikkujat kuin huippu-urheilijatkin.

Lihasmassan ja rasvaprosentin lisäksi tulosraportti kertoo myös terveyden kannalta tärkeän tiedon viskeraalirasvan eli sisäelinten ympärillä olevan rasvan määrästä.  Runsas viskeraalirasvan määrä on mm. yhteydessä sydän- ja verisuonisairauksiin. InBodyn lihastasapaino ilmaisee vaivattomasti kehon tasapainoeroja, joten näet mihin pitäisi panostaa ja mikä treeni tuottaa tulosta. Myös nesteen kertyminen kehon eri osiin on tärkeää tunnistaa.

Miten valmistaudun mittaukseen:

Vaatetus: Valmistaudu siihen, että mittaus tehdään paljain jaloin ja mielellään vain kevyissä vaatteissa. InBody-mittareissa voidaan vähentää vaatteiden paino, mutta vältä silti raskasta vaatetusta. Riisu myös kellot ja suuret korut. Jos käyt seurantamittauksissa eri laitteilla, varmista ennen mittausta mitä painon korjausta mittaaja käyttää vaatteiden painon vähentämiseksi.

Syöminen & juominen: Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Siten optimaalisin olosuhde käydä mittauksessa on ennen suuria aterioita tai aamulla.

Vessassa käyminen: Käy vessassa aina ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla tyhjä. Suositus liittyy painon vaihteluun vuorokauden aikana.

Fyysinen rasitus: Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.

Alkoholi: Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa.

Kuukautiset: Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet: Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta. Suosittelemme mittaajia käyttämään elektrolyyttipyyhkeitä, jotka puhdistavat ihoa, desinfioivat ja parantavat sähkönjohtavuutta.

Milloin mittausta ei kannata tehdä:

  • Sinulla on sydämentahdistin

Kehon läpi johdettava sähkövirta on hyvin heikko, mutta valmistaja kieltää mittauksen henkilöille, jolla on sydämentahdistin.

  • Olet sairaana

Useat tavallisetkin sairaudet vaikuttavat kehon nesteisiin ja siten sen hetkiseen kehon koostumukseen. Mittaamista kuumeisena tai vatsataudin aikana ei siten suositella. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää mittausta erilaisten sairauksien aikana seurantatyössä.

  • Olet raskaana.

Mittaus ei ole vaarallinen, mutta raskaus vaikuttaa luonnollisesti tuloksiin, eikä InBody-laitteessa ole viitearvoja tähän tilanteeseen. Voit käydä mittauksessa jonkin aikaa synnytyksen jälkeen.

  • Sinulla on raajaproteesi

Mittaus vaatii ihokontaktin kaikista elektrodeista (kämmenet ja jalkaterät).

  • Et pysty seisomaan mittauksen aikana.

Mittauksessa tulee pystyä seisomaan laitemallista riippuen noin ½ – 2 minuuttia. Mitattavaa voidaan tarvittaessa tukea vaatteiden läpi niin ettei synny ihokontaktia mitattavaan.