MITTAUKSET

Terveydenhoitaja antaa mittausten perusteella ohjausta, neuvontaa, kirjallisia ohjeita sekä arvioi jatkohoidon tarpeen.


  • VERENPAINE (15 min.) 20 € Sis. verenpaineen mittauksen, seurantakortin täyttämisen.
  • PAASTOVERENSOKERI (15 min.) 20 € Paastoverensokerin mittauksella selvitetään nykyisen veren glukoosipitoisuuden taso. Mittaukseen valmistauduttaan paastolla, joka kestää yön yli 10-12 tuntia. Tämä mittaus tehdään yleensä silloin, kun halutaan arvoida onko potilaalla mahdollisesti diabetes.
  • PITKÄVERENSOKERI (30 min.) 35 € Sokerihemoglobiinin eli pitkäaikainen verensokeri HbA1c ilmaisee veren pitkäaikaisen sokeriarvon edeltävien 2 – 8 viikon ajalta. Ei vaadi paastoa!
  • KOLESTEROLI (30 min.) 35 € Sis. mittauksen ja neuvonnan. Triglyseridien luotettavaqn tuloksen saamiseksi suositeltavaa on olla syömättä ja juomatta 9 – 12 h. Saavuthan vastaanotolle hyvissä ajoin, sillä ennen näytteenottoa olisi hyvä istua rauhassa viiden minuutin ajan.

  • HEMOGLOBIINI (15 min.) 20 € Sis. hemoglobiinin määrittämiseen sormenpääverinäytteestä.
  • INBODY-KEHONKOOSTUMUSMITTAUS (15 min.) 19,90 € Inbody -kehonkoostumusmittaus kertoo kehon lihas- ja rasvakudoksen määrän osuuden kehon kokonaispainosta, viskeraali- eli vatsaontelon rasvan määrän, lihas- ja rasvakudoksen jakautumisen kehossa sekä muita tärkeitä tietoja esimerkiksi kehon neste- ja ravitsemustilasta.Olethan syömättä ja juomatta vähintään 2 tuntia ennen mittausta! Edeltävänä päivänä kannattaa välttää voimakasta fyysistä rasitusta, diureettien käyttöä, saunomista ja alkoholia. Virtsarakko kannattaa tyhjentää ennen mittausta. Mittausta ei suositella kuukautisten aikaan,ei raskaana oleville, ei henkilöille joilla on sydämen tahdistin, raajaproteesi tai keinonivel.


VARAA AIKASI MITTAUKSEEN

Voit varata ajan mittaukseen apteekissa asioidessasi, soittamalla 08 311 2019 tai varaamalla ajan netistä